Κανόνες λειτουργίας
Συντάχθηκε απο τον/την Κ-Β Mod/Admin Team   
Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στo forum του http://www.kawasaki-bikers.gr./ Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο Forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Κανόνων λειτουργίας. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για την τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Κανόνες λειτουργίας.

 

Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα:

 • Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το μήνυμα με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
 • Γίνετε προσπάθεια να κρατάμε το περιεχόμενο του φόρουμ εύκολα αναγνώσιμο και κατανοητό. Για τον λόγο αυτό τα Greeglish (Ελληνική γραφή με Λατινικούς χαρακτήρες)
  επιτρέπονται μόνο όταν ο χρήστης δεν έχει άλλη επιλογή (π.χ. γράφει από το εξωτερικό).
 • Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε forum, του οποίου η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε κάποιον moderator ή administrator προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην ορθή κατηγορία.
 • Ελέγξτε το μήνυμα σας, αφού το ανεβάσετε για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του. Μην κάνετε συμπληρωματικά μήνυμα για αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Επεξεργασία για να διορθώσετε τα μήνυμα σας. Επίσης έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα.
 • Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε.
 • Τα μηνύματα (μήνυμα) των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
 • Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα απο τα όρια του forum και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
 • Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.
 • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, πρέπει να αναφέρετε και την πηγή του κειμένου στο τέλος του όπως επίσης και το link(αν είναι από ιστοσελίδα) της ιστοσελίδας που το βρήκατε.
 • Απαγορεύονται οι φωτογραφίες και τα βίντεο με σκληρό περιεχόμενο όπως ατυχήματα. Αν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο βίντεο ή εικόνα μπορεί να βοηθήσει όλους μας ως μοτοσυκλετιστές, βάλτε το ως link μαζί με προειδοποίηση για το περιεχόμενο του.
 • Το forum σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω προσωπικού μήνυματος (PM), οπότε καλό είναι να αποφεύγετε απαντήσεις για ένα θέμα ή συζήτηση που αφορά δυο άτομα.
 • Κατά την υποβολή ενός θέματος/απάντησης επιτρέπεται η χρήση μόνο εώς 5 emoticons, λαμβάνοντας υπ' όψιν και όσα "έρχονται" κατά την παράθεση μηνυμάτων.

 

Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

 • Χρησιμοποιήστε το Search (Αναζήτηση) του forum (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα).
 • Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο τον δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
 • Θυμηθείτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες του Forum δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και ότι δεν υπάρχουν για τα πάντα απαντήσεις.

 

Νομιμότητα:

Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους. Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban) :

 • Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
 • Απαγορεύονται οι διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους, με οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την συναίνεση του administrator. Αν θέλετε να διαφημιστείτε στο Kawasaki-bikers.gr μπορείτε να ζητήσετε
  σχετικές πληροφορίες από τους moderators με Π.Μ.
 • Απαγορεύεται το spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα.
 • Μηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών.

Η ομάδα διαχείρισης του kawasaki-bikers.gr διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των οποιωνδήποτε μυνημάτων σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

Avatars:

Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει avatar στο προφίλ του. Το μέγεθος του avatar πρέπει να είναι μεγαλύτερο απο 20 pixels πλάτος επί 20 pixels ύψος και μικρότερο απο 120 pixels πλάτος επί 150 pixels ύψος.


Αγγελίες:

H ενότητα "Αγγελίες" είναι απο τις αυστηρά moderated ενότητες του forum μας.
Τι σημαινει αυτο? Οτι επαναλαμβανόμενες παραβάσεις των σχετικών κανονισμών 
μπορεί να επιφέρουν μεχρι και άμεση διαγραφή του μέλους απο το kawasaki-bikers.gr

Κατ' αρχάς, και "εκ τον πραγμάτων", κανένα νεο μελος δεν εχει το δικαίωμα να δημοσιεύσει αγγελίες αν δεν έχει πρώτα 50 ποστ στο forum.
Αυτό έχει γίνει για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί.

Παρακαλούνται τα μέλη που δημοσιεύουν αγγελίες να είναι όσο το δυνατόν ποιο σαφείς.
Εάν πωληθεί το αντικείμενο ας γράφουν μια απάντηση δηλώνοντάς το.

Σχόλια, ανανεώσεις, ερωτήσεις γενικού περιεχομένου και λοιπές συζητησεις 
καλό θα είναι να ΜΗΝ γίνονται αλλιώς θα διαγράφονται ανεπιστρεπτή.

Δεχόμαστε αγγελίες ασχέτως είδους, τιμής και λοιπών στοιχείων αλλά το chat κάντε το στις γενικές. 
Κάντε copy τον τίτλο της αγγελίας ή κάτι ώστε να την προσδιορίζει και κάντε εκεί την κουβέντα σας.

Στείλτε ΠΜ ή πάρτε τηλέφωνο για επικοινωνία με τον πωλητή! Δεν υπάρχει λόγος μιας συζήτησης που ο ένας ρωτάει σήμερα και ο άλλος απαντάει 2 βδομάδες μετά!

Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει όσο θέλει. 
Σχόλια και παραδειγματισμοί δεν νομίζω ότι οφελούν ιδιαιτερα.


Αν υπάρξει εστω και μια βάσιμη υποψία οτι κάποιο μέλος
δημοσιεύει αγγελίες για κλεμμένα ανταλλακτικά ή παραπλανήσει τον υποψήφιο αγοραστή με οποιονδήποτε αλλο τρόπο, το μελος αυτο θα διαγράφετε απο τo forum και μπαίνουν σε κίνηση οι απαραίτητες διαδικασίες για να αποτρέψουμε την επανάληψη του φαινομένου

αγγελίες που θα φιλοξενούνται από το Kawasaki-Bikers με URL τρίτων, δεν θα γίνονται δεκτές και ως εκ τούτου θα κόβονται πάραυτα.

Οι αγγελίες θα
πρέπει να έχουν:

--- Σωστό Τίτλο.
--- Κάποιο συνοδευτικό κείμενο με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις απαραίτητες πληροφορίες όπως: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΧΛΜ - ΕΤΟΣ- ΜΟΝΤΕΛΟ - ΤΙΜΗ - κτλ
--- Καλό θα ήταν να συνοδεύονται και από σχετική και πρόσφατη φωτό, για δική σας εξυπηρέτηση κυρίως.


Οδηγός για Upload φωτογραφιών υπάρχει στο forum και με σχετική αναζήτηση δεν θα δυσκολευτείτε.
Φωτογραφίες:

Το μέγεθος των φωτογραφιών δεν μπορεί να ξεπεράσει  800 pixels πλάτος επί 600 pixels ύψος και το μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι μικρότερο των 256kb

Υπογραφές:

Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές:

 • Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 200 χαρακτήρες ή να είναι φωτογραφίες μεγαλύτερες από 400 pixels πλάτος και 80 pixels ύψος, σύνολο.Εκτός του ότι αργεί να φορτώσει η σελίδα,υπάρχει και το σπαστικό πρόβλημα του side-scrolling.
 • Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν μέχρι 2 συνδέσμους (links) προς την προσωπική ή την αγαπημένη σας δικτυακή τοποθεσία (site).

 

Ονόματα Χρηστών & Κωδικοί:

Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει το όνομα του (username) και τον κωδικό πρόσβασης. Βέβαια ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί:

 • Το όνομα χρήστη θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο απο 3 χαρακτήρες και μικρότερο απο 14.
 • Το όνομα χρήστη δεν πρέπει να περιέχει ειδικούς χαρακτήρες ( π.χ. _ - * / \ ) παρα μόνο χαρατήρες του αγγλικού αλφαβητου. Επίσης δεν θα πρέπει να είναι προσβλητικό. Αν ο κανόνας δεν τηρηθεί, ο χρήστης θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση.
 • Ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος απο 5 χαρατήρες και μικρότερος απο 12.

 

Παραβίαση των Όρων:

 • Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα από κάποιον moderator αναλόγως της παραβίασης. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του administrator) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο forum (ban).
 • Οι moderators διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας το θέμα (topic) στο forum.

Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας. Τα μέλη του Kawasaki-Bikers.gr δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του forum και η οποία παρέχεται από τo Kawasaki-Bikers.gr ή από τα ίδια τα μέλη του. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων σε δημόσιο forum, τότε η διαχείριση του forum έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των μηνυμάτων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες. Η email διεύθυνση σας, μπορεί να παραμείνει κρυφή από τα υπόλοιπα μέλη αν το επιθυμείτε. Μπορείτε να το καθορίσετε στα preferences του λογαριασμού σας, αν θα φαίνεται δημόσια ή όχι.

Θυμηθείτε:
Η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν θυμηθείτε κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας.

Δήλωση περιορισμού ευθύνης του Kawasaki-Bikers.gr

 • Το Kawasaki-Bikers.gr διατηρεί χώρο συνομιλιών στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις. Το Kawasaki-Bikers.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.
 • Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τα μηνύματά τους.
 • Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται απο τον λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του forum του Kawasaki-Bikers.gr
 • Το Kawasaki-Bikers.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών/επισκεπτών.
 • Το Kawasaki-Bikers.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών & για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο forum του.
 • Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες του Kawasaki-Bikers.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.
 • Το Kawasaki-Bikers.gr και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς & καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπαρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Administration E-Mail μας ώστε να αποσυρθούν άμεσα!

Κανόνες του Forum:

Η εγγραφή σε αυτό το forum είναι δωρεάν! Επιμένουμε στην τήρηση των κανόνων και της πολιτικής που περιγράφονται λεπτομερώς παρακάτω. Εφόσον συμφωνείτε με τους όρους,παρακαλούμε επιλέξτε το "Συμφωνώ" και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο "Εγγραφή" .

Παρόλο που οι Διαχειριστές κα οι Συντονιστές Kawasaki-Bikers.gr θα προσπαθούν να απομακρύνουν όλα τα ενοχλητικά μηνύματα από το αυτό το forum, μας είναι αδύνατον να διαβάζουμε όλα τα μηνύματα. Όλα τα μηνύματα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και οι ιδιοκτήτες του Kawasaki-Bikers.gr δε μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.

Συμφωνώντας σε αυτούς τους κανόνες, παρέχετε την διαβεβαίωση ότι δεν θα δημοσιεύσετε κανένα μήνυμα που να είναι ανήθικο,χυδαίο, με σεξουαλικό περιεχόμενο,απειλητικό,προσβλητικό ή που να παραβιάζει τον νόμο.

Οι ιδιοκτήτες του Kawasaki-Bikers.gr διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν, διαμορφώνουν, μετακινούν ή να κλείνουν οποιοδήποτε θέμα μηνυμάτων για οποιοδήποτε λόγο.

 

Επίλογος...

Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Το kawasaki-bikers.gr φτιάχτηκε από μοτοσυκλετιστές και απευθύνεται σε μοτοσυκλετιστές. Υπάρχει λοιπόν μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφουμε σε αυτό τον χώρο προκειμένου να κρατήσουμε τις «ισοροπίες».

Το forum δεν είναι μόνο η παρέα των γνωστών ή/και λιγότερο γνωστών μας. Είναι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος που επισκέπτονται και διαβάζουν πολλοί άνθρωποι. Οι ευθύνες και υποχρεώσεις της διαχείρισης είναι λοιπόν να διατηρήσουν την ομαλή και σωστή λειτουργία του χώρου αυτού.

Επειδή η διαχείριση γίνεται από ανθρώπους, λογικό και επόμενο είναι να γίνονται και λάθη ή παραλείψεις. ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ όμως ότι δε γίνονται με κακή πίστη ή υστεροβουλία! Δεν υπάρχουν αντιπάθειες ούτε μεροληπτικές συμπεριφορές.

Θα γίνει λοιπόν μια πιο σχολαστική προσπάθεια να περιορίσουμε το "spam" και να διατηρήσουμε έναν χαρακτήρα στις διάφορες ενότητες. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει στις ενότητες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα τα «ΤΕΧΝΙΚΑ» και στις «ΑΓΓΕΛΙΕΣ», . Αυτό σημαίνει ότι:

Θα υπάρχει ελευθερία στις ενότητες «ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ & ΥΔΑΤΩΝ» & «ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ»
Όσο βέβαια δεν γίνετε παραβίαση των ανωτέρω κανόνων του forum.

Όλες οι ενότητες θα εποπτεύονται. Αν κάποια συζήτηση βγει εκτός θέματος, κάποιος διαχειριστής θα ενεργήσει ανάλογα. Οι εποπτευόμενες ενότητες δε θα γίνουν «παιδική χαρά». Θα είναι ενότητες που οποιοσδήποτε θα μπορεί να ανατρέξει, γρήγορα και απροβλημάτιστα, για χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες.

Σε καμία ενότητα δε θα επιτρέπεται να μπαίνει πορνογραφικό υλικό ή links που οδηγούν σε sites με περιεχόμενο που εμπίπτει στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους, παλιούς και νέους χρήστες.
Yπάρχει και η ενότητα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ όπου μπορείτε να γράψετε για τυχόν προτάσεις/συμβουλές/παράπονα.


Ομάδα Διαχείρισης kawasaki-bikers.gr.

 

Τελευταία ανανέωση : 23/5/2009