Καθαρισμός Αλυσίδας
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Χρειαζόμαστε: 


1. γάντια (προτιμήστε μη απορροφητικά) 

2. παραφινέλαιο (γύρω στα 300ml χρειαζόμαστε) 

3. ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα (για να σκουπίσουμε την αλυσίδα) 

4. πινέλο 

5. ένα δοχείο με μεγάλο στόμιο (που θα βάλουμε το παραφινέλαιο) 

6. λάδι αλυσίδας 

 

1. Ανεβάζουμε τη μηχανή σε σταντ συντήρησης: 2. Απλώνουμε κάτι μη απορροφητικό (πχ πλαστική σακούλα) κάτω από την αλυσίδα αν δεν θέλουμε να αφήσουμε μόνιμη στάμπα στο τσιμέντο: 3. Γεμίζουμε το δοχείο με παραφινέλαιο: 4. Ξεκινάμε τον καθαρισμο: 

α. πρώτα το πάνω μέρος της αλυσίδας: β. μετά πλάγια: γ. μετα στην κάτω πλευρά της: Περνάμε με παραφινέλαιο μέχρι να φύγει όλο το λάδι από την αλυσίδα (να φανούν ουσιαστικά, τα γράμματα πάνω στη αλυσίδα). 

Προσοχή! Το παραφινέλαιο είναι εξαιρετικά ευφλεκτο! Όταν καθαρίζουμε την αλυσίδα ΔΕΝ καπνίζουμε!! 

Το εκτελούμε κομμάτι-κομμάτι και γυρνάμε τον τροχό μέχρι να καθαρίσει ολόκληρη (είναι δουλειά της υπομονής και θέλει και λίγο μεράκι Wink )


5. Αφού τελειώσουμε με τις 3 πλευρές της αλυσίδας καθαρίζουμε και απ'την άλλη (μη ορατή) πλευρά: 6. Βγάζουμε προσεχτικά την σακούλα που τοποθετήσαμε στο "2" και ξεπλένουμε με νερό γυρνώντας ταυτόχρονα τον τροχό (αυτό θα μας γλυτώσει χρόνο από το καθάρισμα Wink ): 7. Καθαρίζουμε με ύφασμα την αλυσίδα. Τυλίξτε το ύφασμα γύρω από την αλυσίδα (για να καθαριστεί κάθε πλευρα) και γυρίστε τον τροχό μέχρι να καθαριστεί καλά ολόκληρη: 8. Σε αυτό το σημείο η αλυσίδα είναι εντελώς στεγνή. Την λαδώνουμε: Εγώ επειδή είμαι ψείρας, αφού την λαδώσω, την πάω μια μικρή βόλτα να ζεσταθεί η αλυσίδα και την ξαναλαδώνω (για να "πιάσει" καλύτερα). 

Καθαρισμό κάνω κάθε 3-6 μήνες. Πιό συχνά το θεωρώ υπερβολή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post by: Konstantinos